1.1.2017

Tammikuu 2017

HYVÄÄ UUTTAVUOTTA RAKKAAT LUKIJAT!


Viime kuussa inspiroiduttiin joululauluista. Työnsä sai valmiiksi:


Taisi olla vähän vaikea haasteen aihe, tai sitten kaikilla oli joulukiireitä :) Mutta eipä siinä mitään, mukavaa että yksi ainakin sai työnsä valmiiksi!

Nyt kun täällä SY-blogissakin alkaa uusi vuosi, uudet kujeet ja... AINIIN UUSIA HAASTEEN AIHEITAHAN TÄSSÄ PITÄISI KEKSIÄ!

Olemme Silmukan saalistajan kanssa keksineet jo lähes kahden vuojen aja (huhhuh, aika on mennyt nopeasti!) SY-haasteeseen aiheita. Välillä tuntuu, että haasteen aiheet tulevat kuin melkein itsestään ja välillä ollaan molemmat sormi suussa mietitty, että mitä aiheita emme ole vielä käyttäneet, mikä aihe sopisi kunkin kuukauden kohdalle jne.

Päätimmekin, että pidämme ainakin tämän tammikuun nyt luovaa taukoa ja yritämme keksiä lisää aiheita vuodelle 2017 ja ehkä siitä eteenpäinkin. Älkää pelätkö, blogi ja haaste ei ole suinkaan loppumassa! Meillä molemmilla on vain tällä hetkellä hieman hektinen elämäntilanne, joten emme joulukuun aikana ehtineet miettiä tulevan vuoden haasteen aiheita ollenkaan.

Lisäksi pyytäisimme teiltä ihanilta lukijoilta ja haasteisiin osallistuneilta ideoita tulevien kuukausien haasteisiin! Ehdotelkaa siis kommentoimalla tähän postaukseen, että mitä haasteaiheita teillä olisi mielessä! Voitte vähän selailla blogin vanhoja postauksia, jotta näette, että mitkä aiheet olemme jo käyttäneet ja minkä tyyppisiä aiheita haemme. Toki jos joku vanha haasteaihe oli mielestäsi todella hyvä, niin ainahan sellaisen suosikin voi ottaa uudestaan! :)

Teiltä löytyy varmasti hienoja aiheita Silmukan ytimestä-haasteeseen! Kommentoikaa siis rohkeasti ja ehdottakaa meille aihe-ehdotuksenne! Myö tottakai mietitään täällä samalla myös, mutta jotta tämä tammikuu ei olisi aivan toimeton SY-haasteen osalta, niin saattepahan ainakin tällaisen pienen tehtävän ;)

Jatketaan siis helmikuussa taas kera uusien haasteaiheiden! Kiitos kaikille ketkä osallistuitte viime vuonna haasteeseen ja kiitos myös teille, jotka olette muuten vain seuranneet mukana! 

10 kommenttia:

 1. Minä ehdotan eläimiä. Jotain kaikille tuttuja eläimiä, mutta ei välttämättä kuitenkaan mitään koiraa tai kissaa. Olisi hauska nähdä, mitä esimerkiksi lehmästä keksitään. Tai lampaasta. Lammas olisi sinänsä hyvä, kun sen voi tulkita monella tapaa. Sen työn voisi tehdä joko lampaan villasta/langasta tai tehdä esimerkiksi lammasta esittävän lelun.

  VastaaPoista
 2. En tiiä onko näitä teillä jo ollu, selasin kyllä tän blogin alkuun eli jos näistä löytyy hyviä aiheita, niin kiva juttu :)
  -Raidat
  -Muodot (neliö, ympyrä, kolmio, soikio) Voisi olla yksi muoto per kuukausi tai yleisesti muodot yhtenä kuukautena
  -Erilaiset lankalaadut (merino, alpakka, villa, akryyli, puuvilla jne.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku muotojuttu meillä tais josus olla, jos en nyt ihan väärin muista... Mut kiitos ideoista! :)

   Poista
 3. Yksi sopiva aihe haasteeseen voisi olla Suomi 100 v, kun nyt muutenkin tämä juhlavuosi on paljon esillä. :)

  VastaaPoista
 4. - Eläinaiheet ovat aina kivoja. Esim. maatilan eläimet, afrikkalaiset eläimet, meressä elävät, dinosaurukset jne.
  - Muita luontoaiheita esim. viidakko, metsä, jäätikkö, sääilmiöt tms
  - Avaruus
  - Värit (esim. annetaan muutama väri joita sitten tulisi esiintyä valmiissa työssä)
  - jämälagat (tai muu jämämateriaali jos ei halua käyttää lankaa)
  - Sukka/lapanen (eikä tässä välttämättä tarvitsisi neuloa sukkaa/lapasta, vaan voi tehdä jonkin niitä esittävän jutun tai vaikka käyttää vanhaa (tai uuttakin) sukkaa/lapasta materiaalina.
  - Hedelmä/vihannes

  VastaaPoista
 5. Hienoja aiheita on haasteissa ollut ja toivottavasti on jatkossakin! Ehdotan tämäntapaisia: Jotakin itselle uutta työtapaa kokeiltavaksi, hyväntekeväisyys lahjaa johonkin keräykseen, lahjaa miehelle, yllätystä eli salaisuutta ja siitä raportoimista, lempikirjan inspiroimaa työtä.

  VastaaPoista

Osallistu haasteeseen kommentoimalla!